ΜΑΣΤΙΧΑΤΟ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΣΕ ΦΩΛΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΦΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

50 γρ. σπανάκι
50 γρ. μαστέλο τυρί
1 φιλέτο κοτόπουλο
2 κουταλιές τις σούπας βούτυρο
100 γρ. καταΐφι φύλλο
120 γρ. σταμναγκάθι
Για την σάλτσα:
70 γρ. μαστέλο
60 γρ. κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι ποτό μαστίχα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Παίρνουμε το φιλέτο και του ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο και το γεμίζουμε με σπανάκι και τυρί τριμμένο μαστέλο.
Κατόπιν σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το φιλέτο μας από όλες της πλευρές μέχρι να ψηθεί.
Όταν τελειώσουμε με την διαδικασία του ψησίματος τυλίγουμε το φιλέτο μας σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε δυνατό φούρνο (250) για 10 λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί το φιλέτο μας ετοιμάζουμε την σάλτσα μας για να είμαστε έτοιμη να σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μέσα την κρέμα το τυρί και την μαστίχα μας και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να είναι πηχτή.
Και σερβίρουμε αφού κόψουμε το φιλέτο στα δυο και περιχύσουμε την σάλτσα μας πάνω από το κρέας.



Κύριο Συστατικό : Φιλέτο Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV