PASTA ALLE VONGOLE

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. λινγκουινι ή αλλα ζυμαρικα
18 φρεσκες γυαλιστερες ή κυδωνια
1/2 φλ. λευκο ξηρο κρασι
1/4 φλ. ελαιολαδο
1 κ.σ. χυμο λεμονιου
3 σκ. σκορδο ψιλοκομμενο
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 κ.γ. θυμαρι φρεσκο ή ξηρο
1 πρεζα μπουκοβο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βαζουμε το κρασι και τα οστρακα σε ενα μεγαλο τηγανι και τα βραζουμε. Τα αφηνουμε να αχνιστουν μεχρι να ανοιξουν. Πεταμε αυτα που δεν ανοιξαν και κραταμε το ζωμο και τα υπολοιπα οστρακα. Σε ενα αλλο τηγανι σε μεσαια ενταση, βαζουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε το σκορδο και το κρεμμυδι μεχρι να ροδισουν. Προσθετουμε το ζωμο (κρασιου και οστρακων) , το μπουκοβο και το χυμο λεμονιου. Ανεβαζουμε την ενταση και μολις παρει βραση το μιγμα μας χαμηλωνουμε την ενταση για να σιγοβρασει. Προσθετουμε τα οστρακα και το θυμαρι. Σκεπαζουμε και αφηνουμε να σιγοβρασει για 10 λεπτα ή και λιγο παραπανω. Στο μεταξυ, σε μια μεγαλη κατσαρολα βραζουμε νερο και μαγειρευουμε τα ζυμαρικα al dente. Στραγγιζουμε τα ζυμαρικα και τα βαζουμε σε πιατελα. Περιχυνουμε με λιγο ελαιολαδο, πασπαλιζουμε με κοκκινο πιπερι και ανακατευουμε. Ριχνουμε απο πανω το μιγμα με τα οστρακα και σερβιρουμε αμεσως.


Κύριο Συστατικό : γυαλιστερες ή κυδωνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV