ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για 6 άτομα
½ κιλό φασολάκια
1 κιλό μοσχάρι, κομμένο σε κύβους
200 γρ. πατάτες μικρές στρογγυλές\
2 φρέσκιες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρια, περασμένες στον τρίφτη
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
100 ml ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα ζεματίζουμε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα, που να χωράει το κρέας, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ντοματάκια κονσέρβας, το ζωμό λαχανικών και τις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 30 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πιπεριά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 30 λεπτά ακόμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το μαϊντανό και το δυόσμο. Αφήνουμε να πιει τα υγρά του αρκετά και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Mοσχάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV