ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. παϊδάκια
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
για την κρούστα
1⁄4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1⁄4 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
1⁄4 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
200 γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
100 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Παίρνω τα παϊδάκια και με ένα μαχαιράκι καθαρίζω το λίπος που υπάρχει στην άκρη του κόκαλου, ώστε να μείνει μόνο το τρυφερό στρογγυλό μέρος του κρέατος. Σε ένα μπλέντερ χτυπάω τα υλικά της κρούστας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αλατοπιπερώνω τα παϊδάκια και με τις παλάμες μου παίρνω λίγο από το μείγμα της κρούστας κάθε φορά και καλύπτω και από τις δυο πλευρές κάθε παϊδάκι. Με αυτή τη διαδικασία καλύπτω όλα τα παϊδάκια και τα τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Βάζω το λάδι να κάψει σε ένα τηγάνι. Βγάζω τα παϊδάκια από το ψυγείο και τα τηγανίζω ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Τα αφαιρώ από το τηγάνι και τα βάζω σε αντικολλητικό ταψάκι μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 35 λεπτά περίπου.


Κύριο Συστατικό : Παϊδάκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΕΛΝΤΗΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV