ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΙΜ ΣΕ ΓΑΛΑ ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ



2 μπούτια κοτόπουλου με την πέτσα
2 κ.σ.καυτερό κάρυ σε σκόνη
5 ασκαλώνια
1 κόκκινη πιπεριά
1 λάιμ
400 ml γάλα ινδικής καρύδας
2 κ.γ.αλάτι
1 κ.γ.ζάχαρη

Αλείφουμε τα μπουτάκια με τη σκόνη κάρυ και τα αφήνουμε για περίπου 20λεπτά. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα ασκαλώνια και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε την πιπεριά, την πλένουμε μέσα και έξω και την ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το λάιμ,το στεγνώνουμε και το στύβουμε, αφού πρώτα ξύσουμε με την ξύστρα λεμονιών 1κ.γ.λεπτές λωρίδες από τη φλούδα. Βάζουμε το γάλα ινδ.καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και αφού κοχλάσει το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα ασκαλώνια,τα μπουτάκια,το αλάτι,τη ζάχαρη και το χυμό λάιμ. Τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό, προσθέτουμε τις λωρίδες λάιμ και αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή για να πήξει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με την ψιλοκομμένη πιπεριά.


Κύριο Συστατικό : Μπούτια κοτόπουλου
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV