ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ



2 κ.γ.μαραθόσπορο
8 γαρίδες (30γρ. η καθεμία αποφλοιωμένες και χωρίς το κεφάλι)
400γρ. ανάμεικτα θαλασσινά(κατεψυγμένα)
100 γρ. κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
160 γρ. ντομάτες
120 γρ. βούτυρο
8 κ.σ.ελαιόλαδο
250 γρ. ρύζι για ριζότο Αρμπόριο ή Καρναρόλι
2 φύλλα δάφνης
200 ml λευκό κρασί
6 κ.σ.ξηρό βερμούτ
1,2 λίτρο ζωμό λαχανικών
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καβουρντίζουμε τον μαραθόσπορο σε ένα τηγάνι χωρίς λίπος και τον φυλάμε στην άκρη. Ανοίγουμε τις γαρίδες στη μέση κατά μήκος,αφαιρούμε τα εντόσθια και τις φυλάμε στο ψυγείο. Βάζουμε τα θαλασσινά να ξεπαγώσουν σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο,ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και λιώνουμε το σκόρδο με την πλατιά μεριά του μαχαιριού. Κόβουμε τις ντομάτες κυβάκια και τις αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα 40 γρ. βούτυρο και 4 κ.σ. λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια για 1’ περίπου,ώσπου να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε το ρύζι και τη δάφνη και τσιγαρίζουμε για 1’ ακόμη. Βγάζουμε το σκόρδο,σβήνουμε το ρύζι με το κρασί και το βερμούτ και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πιεί τα υγρά του. Προσθέτουμε 600ml ζεστό ζωμό και σιγοβράζουμε με ανοιχτό το καπάκι για 20’,ανακατεύοντας συχνά και προσθέτοντας σιγά σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 40 γρ. βούτυρο και το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα θαλασσινά σε μέτρια φωτιά για 4 με 5’. Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο και τις γαρίδες και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε στο ριζότο τα θαλασσινά,τις γαρίδες και το υπόλοιπο βούτυρο,ανακατεύουμε καλά,νοστιμίζουμε ξανά με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε σε ζεσταμένα πιάτα.


Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV