ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ



1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
2 κρεμμύδια κομμένα καρεδάκια
1 πράσο ψιλοκομμένο
4 καρότα κομμένα καρεδάκια
1 σελινόριζα κομμένα καρεδάκια
ένα ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
Παρμεζάνα τριμμένη 1 φλ. τραχανά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. τυρί φέτα

Βάζουμε την γίδα μέσα σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με κρύο νερό.
Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει ξαφρίζουμε συνεχώς.
Αλλάζουμε νερό και ξαναβάζουμε μέσα την γίδα με αλατοπίπερο προσθέτοντας και τα λαχανικά κι αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σουρώνουμε τον ζωμό και κόβουμε την γίδα σε μικρά κομμάτια.
Μέσα σε ένα λίτρο ζωμού που σουρώσαμε ρίχνουμε ένα φλιτζάνι τραχανά, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε το μίγμα να βράσει διορθώνοντας το αλατοπίπερο κατά βούληση.
Αφήνουμε τον τραχανά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η σούπα.
Μόλις είναι έτοιμος ρίχνουμε μέσα την φέτα. Σε βαθύ πιάτο βάζουμε λίγα κομμένα καρεδάκια λαχανικών, γύρω γύρω την σούπα και πασπαλίζουμε με την γίδα.


Κύριο Συστατικό : Γίδα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Top Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV