ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 χταπόδι (1.000 γραμ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμ. ελιές Χαλκιδικής χωρίς κουκούτσι
250 ml κρασί ξινόμαυρο
250 γραμ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
100 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξερό δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε την κουκούλα από το χταπόδι χωρίζοντας τα πλοκάμια ένα-ένα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το χταπόδι ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις ελιές κομμένες στη μέση. Τελειώνουμε με τον ξερό δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Αν το χταπόδι δεν βγάλει πολλά νερά μπορούμε να προσθέσουμε εμείς λίγο κρύο νερό για να μείνει και η σάλτσα μας χαλαρή.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV