ΡΟΦΟΣ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό μπάμιες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
1 ολόκληρο ψάρι, κατά προτίμηση ροφό (1½ κιλό), ή 1 κιλό φιλέτο ψαριού
240 ml ελαιόλαδο
4 ντομάτες, μέτριες, τριμμένες, χωρίς τη φλούδα
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
3 κουτάλι της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
120 ml ξίδι
240 ml χυμό λεμονιού
αλάτι & πιπέρι
1-2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 λεμόνι (το χυμό του)
250 ml ζεστό νερό για να προσθέσουμε στο φαγητό, αν χρειαστεί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τις μπάμιες, αν είναι φρέσκιες και τις βάζουμε σε μια γαβάθα με 1-2 κουταλιές της σούπας αλάτι και το ξίδι. Τις αφήνουμε στον ήλιο για 1-2 ώρες. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το πιπέρι και το σκόρδο και σιγοβράζουμε, σε σκεπασμένο σκεύος, για 30 λεπτά. Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί αρκετά μεγάλο για να χωράει το ψάρι. Όταν τα λαχανικά βγάλουν μερικά από τα υγρά τους, στρώνουμε το ταψί με τα μισά από αυτά, βάζουμε πάνω τους το ψάρι και το καλύπτουμε με τα υπόλοιπα. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Καθόλου ανακάτεμα με κουτάλα (κατά την παραμονή στο φούρνο) γιατί υπάρχει κίνδυνος να σπάσει τόσο το ψάρι όσο και οι μπάμιες. Αντ’ αυτού, πιάνουμε το σκεύος και το κουνάμε.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ Τοποθετούμε το ψάρι στο κέντρο του πιάτου και τις μπάμιες περιμετρικά γύρω από το ψάρι. Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό. Για 4-6 άτομα.


Κύριο Συστατικό : Ροφός , Μπάμιες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΚΡΗΤΗ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV