ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΕΓΚΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΑ ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
4 μπουτάκια κοτόπουλου
10 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 γρ. στήμονες κρόκου Κοζάνης
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο
Για τη μαρέγκα λεμονιού
2 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε τα μπούτια κοτόπουλου στο νερό, με λίγο αλάτι. Αφαιρούμε τον αφρό που έχει ξεβράσει το κρέας.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό και ρίχνουμε στο νερό τις πατάτες να βράσουν κι αυτές. Αφαιρούμε και τις λιώνουμε στο μπλέντερ, μαζί με τους στήμονες σαφράν. Ρίχνουμε τον πουρέ πατάτας στο βρασμένο ζωμό.
Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών ξεχωριστά και το χυμό λεμονιού. Ενσωματώνουμε σε αυτό λίγο ζωμό από τη σούπα. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα και το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Σοτάρουμε τα μπουτάκια, σε βούτυρο και ελαιόλαδο, για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πελυρές,
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε ποτήρι και βάζουμε από πάνω τον αφρό τηε μαρέγκας. Συνοδεύουμε με τα τηγανισμένα μπουτάκια κοτόπουλου. ρά.


Κύριο Συστατικό : Μπουτάκια κοτόπουλου
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Newline


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV