ΦΩΛΙΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 φιλέτα κοτόπουλου
4 φέτες μπέικον
1 φλιτζ. ανθότυρο, τριμμένο
1/2 φλιτζ. φέτα, τριμμένη
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι
1 λαδόκολλα
ειδικό σπάγκο για φούρνο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια βάζουμε κάθε φιλέτο ανάμεσα από δύο φύλλα διάφανης μεμβράνης και τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι ώστε να απλώσουν. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ανθότυρο, τη φέτα, τη μισή ποσότητα από το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Στη συνέχεια βγάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου από τα φύλλα μεμβράνης και βάζουμε στο κέντρο τους 2 κουταλιές από το μείγμα με το ανθότυρο. Κατόπιν διπλώνουμε τις άκρες κάθε φιλέτου, ώστε να κλείσουν στο εσωτερικό τους τη γέμιση. Τυλίγουμε κάθε πουγκάκι κοτόπουλου με μια φέτα μπέικον και τα σταθεροποιούμε με τον ειδικό σπάγκο. Στρώνουμε σε ένα ταψί τη λαδόκολλα, βάζουμε τα πουγκάκια κοτόπουλου, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο, πιπέρι και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV