ΧΟΙΡΙΝΑ ΦΙΛΕΤΙΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ



1 ψαρονέφρι
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτ. λευκό κρασί
100 γρ. φιλέτο ελιάς
1 φλάσκα μελιτζάνα
αλάτι και πιπέρι
3 ντομάτες τριμμένες
50 γρ. φέτα
έξτρα λάδι για την σάλτσα

Σοτάρουμε σε 2 κ.σ. λάδι το ψαρονέφρι με το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ελιές κι αφήνουμε να ψηθεί το κρέας αφήνοντας το όμως ζουμερό μέσα. Κόβουμε σε χοντρές φέτες. Καθαρίζουμε την μελιτζάνα και την κόβουμε κυβάκια. Την αλατίζουμε καλά και την αφήνουμε να βγάλει την πικρίλα της σε σουρωτήρι. Την πλένουμε και την σκουπίζουμε σχολαστικά. Τηγανίζουμε την μελιτζάνα σε λάδι στους 60 βαθμούς περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις ντομάτες μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά τους υγρά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις μελιτζάνες κι αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει και να μελώσει. Προσθέτουμε την φέτα και περιχύνουμε τα φιλετίνια χοιρινού με την σάλτσα μελωμένης μελιτζάνας.


Κύριο Συστατικό : Ψαρονέφρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Γιάννης Γκελντής


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV