ΛΑΖΑΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



9 φρέσκα φύλλα λαζάνια
300 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
800 γρ. ξεφλουδισμένες ντομάτες
100 γρ. ζαμπόν χωρίς λίπος
250 γρ. τυρί ρεγκάτο
100 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι θυμάρι
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι. Κόβετε σε λωρίδες το ζαμπόν και ψιλοκόβετε τη σκελίδα σκόρδου. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι στο φούρνο μικροκυμάτων για 1’. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το ζαμπόν και τα σοτάρετε για 4’. Ξεπαγώνετε το σπανάκι για 5’. Το ψιλοκόβετε και το νοστιμίζετε με μοσχοκάρυδο,πιπέρι και αλάτι και το φυλάσσετε. Κόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια και τις ρίχνετε μαζί με το ζουμί τους σε ένα μπολ. Προσθέτετε το σκόρδο,νοστιμίζετε με θυμάρι,αλάτι και πιπέρι και βράζετε για 5’. Προσθέτετε το τυρί ρεγκάτο στο σοταρισμένο κρεμμύδι,ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο παραπάνω από το μισό τυρί παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το φούρνο. Λαδώνετε ένα ταψί και καλύπτετε τον πάτο του με 3 φύλλα λαζάνια. Ύστερα καλύπτετε με το μισό μείγμα από τα κρεμμύδια και το τυρί και το μισό σπανάκι. Καλύπτετε με άλλα 3 φύλλα λαζάνια και επαναλαμβάνετε με δύο στρώσεις διαδοχικά από το κρεμμύδι και το τυρί και από το σπανάκι. Καλύπτετε με τα 3 τελευταία φύλλα λαζάνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Τα πασπαλίζετε με το τυρί παρμεζάνα που έχει απομείνει και τα ραντίζετε με το υπόλοιπο λάδι. Τα σκεπάζετε και τα ψήνετε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 10’. Ξεσκεπάζετε και τα ψήνετε για 5’ ακόμη. Τα αφήνετε να σταθούν για 5’ και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Λαζάνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV