ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ ΨΑΡΙ ΨΗΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ½ κιλό κουνουπίδι
4 φέτες σφυρίδα ή βλάχο ή μαγιάτικο (2 πόντους πάχος)
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
300 γρ. ντοματάκια κονκασέ
2 φλυτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας άνηθο
1 κανελόξυλο
1 πρέζα τριμμένη κανέλα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο για το άνοιγμα των ψαριών
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα φύλλα και το κοτσάνι και το κόβουμε σε κομμάτια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το κανελόξυλο. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Αν δεν έχει βράσει το κουνουπίδι, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Για το φαγητό αυτό η σάλτσα πρέπει να είναι χαλαρή. Μόλις βράσει το κουνουπίδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τεφάλ λαδώνουμε ελαφρά τις φέτες του ψαριού, τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε ελαφρά με την τριμμένη κανέλα. Το ψάρι δε χρειάζεται περισσότερο από 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε το ψάρι σε 4 πιάτα και μοιράζουμε από πάνω το κουνουπίδι.


Κύριο Συστατικό : Κουνουπίδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV