ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΕΥΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΣ ΦΕΤΑ



Για ζυμάρι
Σπανάκι, 2 Αυγά, 3 Κρόκοι, 10ml Ελαιόλαδο, 500 γρ. Αλεύρι, Αλάτι
Υλικά για σάλτσα
Ζωμός κοτόπουλο, Αλάτι, Πιπέρι, Μάραθος, Φρέσκο κρεμμύδι, Βούτυρο
Υλικά για γέμιση
Φέτα, Ανθότυρο, Αλάτι, Πιπέρι, Φρέσκο κρεμμύδι, Μάραθο, Ανίθο, Μαϊντανό, Κρόκος
Υλικά για τσίπς
Φέτα

Βήμα 1ο
Ζυγίζουμε τα υλικά για το ζυμάρι. Μπλανσάρουμε το σπανάκι και κρατάμε 150 γραμμάρια και τα στεγνώνουμε πολύ καλά. Βάζουμε στο μπίμερ το σπανάκι με το λάδι και τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μίγμα στον κάδο με το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κόβουμε τη φέτα πολύ λεπτή και τη βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα 2ο
Όλα τα υλικά τα ζυμώνουμε πολύ καλά σε μια μπασίνα, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Δοκιμάζουμε και καρυκεύουμε.
Βήμα 3ο
Παίρνουμε το ζυμάρι και το ανοίγουμε στη μηχανή, διαδοχικά, μέχρι το νούμερο 7. Το περνάμε όσος φορές χρειαστεί, μέχρι να ζυμάρι να γίνει λείο.
Βήμα 4ο και σύνθεση
Βράζουμε τα ραβιόλια σε πολύ βραστό νερό και αφού βράσουν, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, με λίγο ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε κρεμμύδι και μάραθο και τα δένουμε με βούτυρο.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Λ. Κουτσόπουλος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV