ΝΑΠΟΛΕΟΝ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΑΠΟ ΚΑΣΤΑΝΟ



200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. κάστανα βρασμένα συσκευασμένα σε κενό αέρος
150 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. πατάτες 3 κ.σ. λάδι ½ φλ. κρασί λευκό
200 γρ. σπανάκι
λίγα φύλλα ρόκας
100 γρ. μανιτάρια
Λίγη πάπρικα
1 κ.σ. εστραγκόν ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες και τις απλώνουμε πάνω σε λαδόκολλα. Τις αλείφουμε με λάδι με ένα πινέλο κι αρωματίζουμε με πάπρικα, εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με δεύτερη σειρά από πατάτες, ξαναλείφουμε με λάδι, σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 12 λεπτά.
Βράζουμε τα κάστανα με την κρέμα στο Thermomix για 10 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο για να δέσουμε την σάλτσα.
Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί κι αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμάκια τους. Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, την ρόκα και ψήνουμε μέχρι να μελώσει λίγο το φαγάκι μας.
Σε μικρό πυρίμαχο τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο, λιώνουμε μια κουταλιά λάδι και θωρακίζουμε το φιλέτο κι από τις δύο μεριές σε δυνατή φωτιά, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε το φιλέτο συνοδεύοντας με τα λαχανικά και τις πατάτες και τον πουρέ κάστανου.


Κύριο Συστατικό : Φιλέτο μοσχαρίσιο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Top Chef


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV