ΑΡΝΙ ΜΕ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό αρνί μπούτι κομμένο στα 4
1,5 κιλό ραδίκια (ή αγκινάρες)
150 ml ελαιόλαδο
60 ml χυμό λεμονιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
120 ml κρασί λευκό
2 κρόκους αυγού
400 ml νερό
αλάτι & πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τα ραδίκια και τα πλένουμε. Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αρνί ανακατεύοντας για 5΄. Προσθέτουμε το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε νερό και αλατοπιπερώνουμε, τα αφήνουμε να βράσουν για 25 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα ραδίκια, στη συνέχεια βράζουμε για 15 λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Αν το αρνί στην κατσαρόλα έχει «στεγνώσει» προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Η Σάλτσα Βάζουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε δυνατά, προσθέτοντας σιγά - σιγά τον ζωμό από το αρνί.
ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Είναι σημαντικό να προσθέσουμε στο αυγό σιγά - σιγά τον ζωμό ώστε να μην «κόψει» (διάσπαση αυγού από ζωμό).
ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ Τοποθετούμε τα χόρτα στο κέντρο του πιάτου και επάνω στα χόρτα το αρνί και προσθέτουμε το αυγολέμονο.


Κύριο Συστατικό : Αρνί μπούτι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΚΡΗΤΗ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV