ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ


300 γρ. χοιρινός κιμάς και 300 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
30 γρ. ρύζι γλασέ
50 γρ. γραβιέρα
2 ματσάκια λουΐζα
Μερικά κρεμμύδια
Λίγο κύμινο και λίγο θυμάρι
1 ξύσμα λεμονιού
2 κρόκοι αυγού
200 γρ. εφτάζυμο ντάκο
100 γρ. πράσινες ελιές
2 ώριμες ντομάτες
Λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλεύρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για τα κεφτεδάκια
ετοιμάζουμε πουρέ κρεμμυδιού: παραβράζουμε λίγο ρύζι ,κόβουμε κρεμμύδι σε φέτες και τις σωτάρουμε σε ελαιόλαδο να ξανθίσουν. Βάζουμε στο μπλέντερ το ρύζι, τα κρεμμύδια, λίγο κύμινο, λίγο θυμάρι και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Ανακατεύουμε το μείγμα με ανάμικτο κιμά από χοιρινό και μοσχάρι.
Προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού, μπόλικη φρέσκια λουΐζα και 2 κρόκους αυγών. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε την τελευταία στιγμή και τα τηγανίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Παρουσίαση
Σε κουτάλι, σερβίρουμε φρέσκια ξυσμένη ντομάτα με ελαιόλαδο, σπάμε μέσα λίγο εφτάζυμο ντάκο και λίγη ψιλοκομμένη πράσινη ελιά. Μέσα εκεί σερβίρουμε και το κεφτεδάκι.


Κύριο Συστατικό : χοιρινός κιμάς , μοσχαρίσιος κιμάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 30 τεμ.
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV