ΑΡΝΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1½ κιλό αρνί μπούτι ή σπάλα
θαλασσινό αλάτι
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε ψιλές φετούλες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
χυμό λεμονιού
θυμάρι ή ρίγανη
πιπέρι
κληματόβεργες, αν βρούμε
2 αυγά, χτυπημένα
300 γρ (1½ φλιτζάνι) γιαούρτι στραγγιστό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε το αρνί, το τρίβουμε με χοντρό αλάτι και το αφήνουμε να μαριναριστεί μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο. Το σκουπίζουμε, το χαράζουμε ελαφρά και βάζουμε σε κάθε σκίσιμο ένα κομματάκι σκόρδο, το ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τα μυρωδικά και το πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και τοποθετούμε τις κληματόβεργες στον πάτο του ταψιού. Βάζουμε πάνω τους το αρνάκι και ψήνουμε μέχρι το αρνί να είναι σχεδόν έτοιμο. Αν θέλουμε, μπορούμε να ξεκοκαλίσουμε το αρνί. Χτυπάμε τα αυγά και το γιαούρτι με τα υγρά που έμειναν στο ταψί και περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στο αρνί. Το αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 30-45 λεπτά μέχρι το γιαούρτι να πήξει και να σχηματίσει μια ελαφριά, ξινή κρούστα. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε το ψήσιμό του στο γκριλ. Δοσολογία για 6 άτομα


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : ΚΡΗΤΗ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV