ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



500 γρ. Ταλιατέλες , 30 γρ.ελαιόλαδο , 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο , 400 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο , 800 γρ. μανιτάρια σοτέ , 50 γρ. σκόρδο , 100 γρ. λευκό κρασί , 50 γρ. ζωμός μανιτάρι, 50 γρ. βούτυρο, 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη , 20 γρ. θυμάρι ψιλοκομμένο , τσάιβς, ψιλοκομμένο ,
Μανιτάρια σοτέ
500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, καθαρισμένα -κομμένα , 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
Ζύμη ζυμαρικών
1000 γρ. αλεύρι σκληρό , 9 τεμ αυγά(κρόκοι) , 9 τεμ αυγά (ολόκληρα) , 2 γρ. αλάτι , 2 γρ. ελαιόλαδο
Ζωμός μανιτάρι
50 γρ. Ελαιόλαδο , 300 γρ. κρεμμύδι σε φέτες , 20 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο , 500 γρ. μανιτάρια ή τα κοτσάνια τους , 150 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα , 150 γρ. κρασί λευκό , 1000 γρ.ζωμός κοτόπουλου

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το προσούτο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ ,το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε χαλαρά για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε. Βράζουμε εντωμεταξύ τις ταλιατέλες τις προσθέτουμε στον ζωμό και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τα βότανα και την παρμεζάνα. Μανιτάρια σοτέ
Σε ένα τηγάνι πολύ καυτό προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε αρκετή ποσότητα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα μανιτάρια (κάθε είδος ξεχωριστά), αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Αποσύρουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Ζύμη ζυμαρικών
Δουλεύουμε τα υλικά σε ένα μίξερ με γάντζο μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον. Δουλεύουμε στο ειδικό μηχάνημα και φτιάχνουμε τις ταλιατέλες. Ζωμός μανιταριού
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν επίσης. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε ξαφρίζοντας για 45 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε με σινουά.


Κύριο Συστατικό : Ταλιατέλες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Γ. Λουκάκος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV