ΚΟΥΝΕΛΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
1 κουνέλι, 1 κιλό περίπου, τεμαχισμένο
1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους των 2,5 εκ.
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές σούπας λάδι
2 φέτες μπέικον κομμένο
1 κοτσάνι σέλινο κομμένο
4 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
1 σκελίδα σκόρδο κομμένο
2 κουταλάκια γλυκού κομμένα ματζουράνα και μαϊντανό
4 κουταλιές σούπας Μαρσάλα
200 γρ. ζωμός κότας
1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε τη μελιτζάνα σε ένα σουρωτήρι με αλάτι και την αφήνουμε για 1 ώρα. Τη στραγγίζουμε και τη στεγνώνουμε. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το μπέικον και το σέλινο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Κοσκινίζουμε και τα κομμάτια του κουνελιού. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τα αρωματικά βότανα, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τη Μαρσάλα και σιγοβράζουμε το φαγητό περίπου 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το ζωμό, το σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και την πιπεριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι. Βάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και το κρατάμε ζεστό. Αν η σάλτσα είναι αραιή, τη βράζουμε 5 λεπτά ακόμα για να πήξει. Τη ρίχνουμε πάνω στο κουνέλι.


Κύριο Συστατικό : Κουνέλι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 Ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV