ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

50 γρ. ψίχα ψωμιού μαλακωμένη σε γάλα και στραγγισμένη
500 γρ. μοσχαρίσιος ή βοδινός κιμάς
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας κομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά, χτυπημένα
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
300 γρ. σάλτσα ντομάτα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αρχικά φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας ως εξής: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις ντομάτες με το χυμό τους, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, τον τοματοπελτέ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι. Μισοσκεπάζουμε το φαγητό και το σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αν δεν είναι αρκετά πηχτή τη βράζουμε ξεσκέπαστη για να πήξει. Προσθέτουμε τον βασιλικό. Σερβίρουμε με ζυμαρικά. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί, τον κιμά, το σκόρδο, το μαϊντανό, τη φλούδα λεμονιού, το τυρί, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα αυγά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Σχηματίζουμε μπιφτέκια διαμέτρου 5 εκ. Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι και όταν ζεσταθεί βάζουμε τα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, γυρίζοντας τα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητική πετσέτα. Αδειάζουμε το λίπος σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας στο λάδι, αραιώνοντας την, αν χρειάζεται, με λίγο νερό. Ξαναβάζουμε τα μπιφτέκια στην κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τελείως.


Κύριο Συστατικό : Κιμάς μοσχαρίσιος ή βοδινός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV