ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μερίδες κοτόπουλο
αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας λάδι
2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο
2-3 σκελίδες σκόρδο
8 κουταλιές σούπας ξηρό άσπρο κρασί ή ζωμό κότας
25 γρ. βούτυρο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το λάδι, το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το σκόρδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρασί ή τον ζωμό και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Το βάζουμε σε μια πιατέλα και το κρατάμε ζεστό. Βγάζουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αφαιρούμε το περίσσιο λίπος από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 2-4 κουταλιές νερό στον ζωμό και το βράζουμε, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν τα υπολείμματα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV