ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μεγάλα μπαρμπούνια
3 σκελίδες σκόρδου
2 ώριμες ντομάτες
25γρ. τριμμένη φρυγανιά
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1/4 της κούπας λευκό ξηρό κρασί
μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε τα μπαρμπούνια και με ένα μαχαίρι κάνετε μερικά κοψίματα σε ίσες αποστάσεις πάνω στη ράχη του κάθε ψαριού. Ζεματίζετε τις ντομάτες,τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε σε κύβους.
Ξεφλουδίζετε τα σκόρδα και τα ψιλοκόβετε. Αλείφετε με λάδι μια πυρίμαχη πιατέλα και τοποθετείτε τα μπαρμπούνια,τα αλατοπιπερώνετε ,τα πασπαλίζετε με τα σκόρδα και τον μαϊντανό,τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και την τριμμένη φρυγανιά από πάνω.
Περιχύνετε τα ψάρια με λάδι και το λευκό κρασί και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ ή 25’ μέχρι να ψηθούν.
Τα σερβίρετε αμέσως στην ίδια πιατέλα.


Κύριο Συστατικό : Μελιτζάνες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV