ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά λαιμό από γουρουνάκι γάλακτος
4 μήλα
1 πορτοκάλι
7 αρωματικά γαρύφαλλα
1 κουταλάκι πιπερόριζα(τζίντζερ)
1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές μέλι
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1/2 κούπα ζωμό κρέατος(από βραστό ή κύβος)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πιπέρι καγιέν
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χαράσετε επιφανειακά την πέτσα του κρέατος. Αλατοπιπερώνετε,σφηνώνετε τα γαρύφαλλα στις σχισμές και το βάζετε σε ένα αντικολλητικό ταψί.
Θερμαίνετε το φούρνο στου 200°C. Ξύνετε τη φλούδα μισού πορτοκαλιού και την ανακατεύετε με τη μουστάρδα,το μέλι,την πιπερόριζα,την κανέλα και μια πρέζα πιπέρι καγιέν. Αλείφετε το κρέας με το παραπάνω μείγμα και το τοποθετείτε σε ένα ταψί με την πέτσα προς τα κάτω.
Προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα το κρασί και ζωμό,ανακατεύετε και φυλάσσετε. Ψήνετε το κρέας για 20’.
Ξεφλουδίζετε,αφαιρείτε τα κουκούτσια και κόβετε σε μικρές φέτες τα μήλα. Γυρίζετε το κρέας,προσθέτετε τα μήλα και το μισό από το μείγμα του μελιού και ψήνετε για 20’ χαμηλώνοντας την θερμοκρασία του φούρνου στου 180°C.
Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα του μελιού και του κρασιού και το ψήνετε για 10’ ακόμη. περνάτε από τη σήτα το ζουμί. Κόβετε το κρέας σε φέτες και το σερβίρετε με τη σάλτσα μελιού και μήλου.


Κύριο Συστατικό : Χοιρινό
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV