ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΜΕΝΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

8 μικρές και μαλακές αγκινάρες
χυμός ενός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερό
2-3 φύλλα μέντας
μαϊντανός
αλάτι
λευκό πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε το μαϊντανό και τη μέντα, και τα ψιλοκόβετε μαζί με το σκόρδο. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Αναμειγνύετε τα υλικά καλά και τα αφήνετε στην άκρη. Κόβετε το μίσχο από τις αγκινάρες, αφαιρείτε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα χωρίς να πειράξετε το μαλακό μέρος και κόβετε την άκρη σε ευθεία.
Στη συνέχεια, χωρίζετε λίγο τα φύλλα στο κέντρο για να φτιάξετε μια μικρή τρύπα, την οποία θα γεμίσετε με το μείγμα που φυλάξατε. Βάζετε τις αγκινάρες ανάποδα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τις αλατίζετε ελαφρά και τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το νερό.
Τέλος, προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και τις ψήνετε για 40 λεπτά. Στα μισά του ψησίματος, γυρίζετε τις αγκινάρες από την άλλη πλευρά. Τις σερβίρετε χωρίς το ζουμί τους.


Κύριο Συστατικό : Αγκινάρες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV