ΣΟΛΟΜΟΣ ΨΗΤΟΣ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Δυο φιλέτα σολομού 200 γρ. το κάθε ένα
20 φύλλα μαρουλιού
για την βινεγκρέτ
Σάρκα από 2 φρούτα του πάθους
50 γρ. ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από ένα lime
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Φτιάχνουμε την βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και σουρώνοντας μετά με μια ψιλή σήτα.
Κόβουμε το μαρούλι με το χέρι σε μικρά κομμάτια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλέτα του σολομού και από τις δυο πλευρές.
Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο για 5-6 λεπτά. Παράλληλα ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε τα φύλλα από το μαρούλι.
Μαλακώνουμε για λίγο τα φύλλα του μαρουλιού και τα μοιράζουμε σε δυο βαθιά πιάτα μαζί με την βινεγκρέτ.
Από πάνω βάζουμε τα φιλέτα του σολομού και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Σολομός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : UCook Team Chef Μιχάλης Νουρλόγλου


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV