ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
400 γρ. ντοματάκι κονσέρβας
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. πράσινα σπαράγγια
400 γρ. Φαρφάλες
1/2 ματσ. βασιλικό
1 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Πλένουμε καλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδελίτσες. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα να κάψει και σοτάρουμε ελαφρώς τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και σε μέτρια θερμοκρασία αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς, Αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε τα σπαράγγια, κόβουμε τα κοτσάνια και τα ξεφλουδίζουμε από τη μέση περίπου και κάτω. Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια μήκους περ. 4 εκ.
Τα βράζουμε μέχρι ακόμα να κρατάνε, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Βράζουμε αλ ντέντε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό από τα σπαράγγια. Πλένουμε το βασιλικό, το στραγγίζουμε και κόβουμε τα φυλλαράκια του σε λωρίδες.
Προσθέτουμε στη σάλτσα το βούτυρο, τα σπαράγγια και το βασιλικό και τα αναμειγνύουμε. Καρυκεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 3 λεπτά ακόμα.
Βάζουμε στα πιάτα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.


Κύριο Συστατικό : Φαρφάλες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV