ΡΟΦΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά ροφός σε φέτες
2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κούπα λάδι
4 σκελίδες σκόρδου
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς τους σπόρους ψιλοκομμένες
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι φυλλαράκια δεντρολίβανου
5-6 φύλλα δάφνης
1/3 της κούπας ξύδι
5 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα αχνίζετε μέσα σε νερό που βράζει για 5’.
Τα στραγγίζετε και στη συνέχεια τα τηγανίζετε ελαφρά στο λάδι μέσα σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα.
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε καλά. Ρίχνετε το σκόρδο στην κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί.
Προσθέτετε την ντομάτα και τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια. Όταν αρχίσουν να βράζουν ρίχνετε το κρασί και τα υπόλοιπα υλικά.
Σκεπάζετε και σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Τοποθετείτε πάνω τα φιλέτα του ψαριού.
Τα σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30’ ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και να μείνει με το λάδι του.


Κύριο Συστατικό : Ροφός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV