ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
2 κιλά χταπόδι
1,5 κιλό στρόγγυλα κρεμμυδάκια
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
50 γρ. τοματοπολτό
½ ματσάκι μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
100 ml. ελαιόλαδο
100 γρ. ξίδι
Κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε για 30 λεπτά το χταπόδι με το ξίδι και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το σοτάρουμε με λίγο τοματοπολτό, την ντομάτα, τον μαϊντανό, την δάφνη και το αλατοπίπερο.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε ένα τηγάνι και τα προσθέτουμε και αυτά στο χταπόδι.
Βάζουμε λίγο νερό και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 200οC.
Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 10
Πηγή : NEW LINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV