ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 κιλό ψάρι ολόκληρο ή σε φέτες
5-6 κρεμμύδια ξερά
1 σκόρδο
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 ώριμες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι ή τις φέτες ψαριού,αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. Αφήνετε το ψάρι για μια περίπου ώρα,ώστε να σφίξει και στο μεταξύ προετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.
Καθαρίζετε και κόβετε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια,ψιλοκόβετε το σκόρδο και τον μαϊντανό και περνάτε τις ντομάτες από το τρυπητό. Σε ταψί βάζετε το μισό λάδι,στρώνετε τα κρεμμύδια,ρίχνετε το μισό σκόρδο και τον μισό μαϊντανό και τοποθετείτε το ψάρι ή τις φέτες ψαριού.
Πασπαλίζετε το ψάρι με το υπόλοιπο σκόρδο και τον μαϊντανό και ολοκληρώνετε την προετοιμασία του φαγητού με το κρασί,τις περαστές ντομάτες και το υπόλοιπο λάδι.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.(Το ψάρι πλακί μπορεί να μαγειρευτεί και στην κατσαρόλα,ενώ εναλλακτικά μπορούν να προστεθούν στο φαγητό και πατάτες).


Κύριο Συστατικό : Ψάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV