ΨΗΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1,5 κιλό αρνίσιο μπούτι
2-4 σκελίδες σκόρδου σε φέτες
3-4 κλωνάρια δεντρολίβανου
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά σούπας λάδι
150 γρ. ξηρό λευκό κρασί ή ζωμός
κλωνάρια δεντρολίβανου για το γαρνίρισμα

Τρυπάμε το αρνί σε διάφορα μέρη και βάζουμε μέσα τα σκόρδα και το δεντρολίβανο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το τοποθετούμε πάνω στη σχάρα σε ένα ταψί.
Το περιχύνουμε με το λάδι. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για περίπου 2 ώρες.
Το βάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Βγάζουμε το λίπος από τη σάλτσα, προσθέτουμε το κρασί ή τον ζωμό και τα βράζουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα σε μια σαλτσιέρα και τη σερβίρουμε με το κρέας.


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV