ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. σπαγγέτι
500 γρ. μανιτάρια
2 φέτες μπέικον
150 γρ. ελιές πράσινες
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο ή βερμούτ
200 γρ. τυρί τριμμένο
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
120 γρ. βούτυρο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι

Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα κόβετε κομματάκια. Κόβετε επίσης το ζαμπόν σε μικρούς κύβους.
Βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές. Λιώνετε 50 γρ. βούτυρο και βάζετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια να σοταριστούν 10 λεπτά. Τα περιχύνετε με το βερμούτ.
Προσθέτετε το μπέικον και τις ελιές και ένα ποτηράκι νερό και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά. Βάζετε τα μακαρόνια μέσα σε σουπιέρα πυρέξ που θα την παρουσιάσετε στο τραπέζι.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, ρίχνετε μέσα το τυρί και την κρέμα και τα ανακατεύετε όλα μαζί να γίνουν κρέμα. Περιχύνετε με αυτή τα μακαρόνια και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να πάει η σάλτσα σε κάθε σημείο.
Τέλος, ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα με τα μανιτάρια, τα ανακατεύετε και τα σερβίρετε. Μπορείτε επίσης να παρουσιάσετε τη σάλτσα των μανιταριών ξεχωριστά, ώστε ο καθένας να βάλει στο πιάτο μόνος του.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV