ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΖΑΦΟΡΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
1 τσιπούρα
Διάφορα λαχανικά
1 ποτήρι λευκό κρασί
Λίγο σαφράν
Λίγο κορν φλαουρ
Λίγο βούτυρο

Φιλετάρουμε 1 τσιπούρα καθαρισμένη από τα λέπια.
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα φιλέτα.
Το κεφάλι και τα κόκκαλα τα βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό με 1 ποτήρι λευκό κρασί,1 μικρό κρεμμύδι, 1 καρότο, 1 πατάτα, 2 φουντάκια κουνουπίδι και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.
Αφού βράσουν τα λαχανικά, τα βγάζουμε από τη κατσαρόλα καθώς και τα κόκαλα του ψαριού, αφήνοντας στη κατσαρόλα μόνο το ζωμό.
Κόβουμε τα λαχανικά σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε ανάμεσα στα 2 φιλέτα του ψαριού (σάντουιτς).
Τυλίγουμε το ψάρι μαζί με τα λαχανικά, σε διαφανή μεμβράνη και το ρίχνουμε στο ζωμό να βράσει για 10 λεπτά περίπου.
Μέσα στο ζωμό που έμεινε, ρίχνουμε το σαφράν και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ο ζωμός κίτρινος. Δένουμε στη συνέχεια το ζωμό με κορν φλαουρ όσο θέλουμε, δίνουμε μια βράση στη σάλτσα και τη βγάζουμε από τη φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε στη σάλτσα 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτο, πρώτα τη σάλτσα και πάνω σε αυτή το ψάρι.



Κύριο Συστατικό : Τσιπούρα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV