ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1/2 Αρνάκι γάλακτος
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια βούτυρο γάλακτος
2 ποτήρια λευκό κρασί
2 κουταλάκια ξύδι
κλαράκια δενδρολίβανο
αλάτι και πιπέρι

Χτυπάτε στο μπλέντερ τις σκελίδες σκόρδο με λίγο αλατοπίπερο και ένα κουταλάκι ξύδι. Τρίβετε με αυτή την πάστα το αρνάκι και το αφήνετε να μαριναριστεί για 30’.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Βουτυρώνετε το αρνάκι με το βούτυρο γάλακτος,το αλατίζετε και το βάζετε στην συνέχεια σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Το βάζετε στον φούρνο και όταν αρχίσει να ροδίζει,το ραντίζετε με το κρασί. Το γυρίζετε τακτικά για να ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις μεριές.
Όταν είναι ροδοκοκκινισμένο και τραγανιστό το βγάζετε από τον φούρνο και το μουσκεύετε με ένα ποτηράκι νερό και ένα κουταλάκι ξύδι. Το ξαναβάζετε στον φούρνο και το αφήνετε 10’ ακόμη.
Το σερβίρετε ζεστό. Γαρνίρετε με δενδρολίβανο και το συνοδεύετε με σαλάτα και πατάτες.


Κύριο Συστατικό : Αρνάκι γάλακτος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV