ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 κομμάτια φρέσκου μπακαλιάρου 200γρ. το καθένα
2 πράσινα μήλα
4 πράσα
1 σκελίδα σκόρδου
1 λεμόνι
πιπέρι και αλάτι
λάδι
μαϊντανός
60γρ. φρέσκο βούτυρο
3/4 της κούπας λευκό ξηρό κρασί

Τοποθετείτε τον μπακαλιάρο σε μια πιατέλα με το χυμό ενός λεμονιού,το σκόρδο και τον μαϊντανό. Σε ένα ταψί φούρνου ρίχνετε λίγο λάδι και καλύπτετε τον πάτο του με τα πράσα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες.
Ξεφλουδίζετε τα μήλα,τα κόβετε σε ροδέλες και τα στρώνετε πάνω από τα πράσα. Τα μουσκεύετε με λευκό κρασί,τα αλατίζετε και τα πασπαλίζετε με πιπέρι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο και βάζετε μέσα το ταψί. Αφήνετε να σιγοψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία για 30’.
Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο,τοποθετείτε επάνω στα μήλα τα κομμάτια μπακαλιάρου(στραγγισμένα από τη μαρινάτα) και σκορπίζετε μερικά κομματάκια βούτυρο.
Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί για 10’ ακόμη. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV