ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4-5 στήθη κοτόπουλο ( εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα η χοιρινό αναλόγως τι μας αρέσει)
2-3 πιπεριές από κάθε χρώμα
3 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
μανιτάρια – προαιρετικά
καλαμποκάκι μικρό – προαιρετικά
2 βαζάκια γλυκόξινη σάλτσα
λίγη σάλτσα σόγιας
1 πακέτο κίτρινο ρύζι
αλάτι - πιπέρι
2-3 κουταλιές πελτέ
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (φυτίνη)
λίγο λάδι

Αφού έχουμε κόψει το κοτόπουλο σε κύβους, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια μακρόστενα, βάζουμε σε βαθύ τηγάνι ( κατά προτίμηση yok) λίγο λάδι κι σοτάρουμε πρώτα το κοτόπουλο.
Μόλις πάρει λίγο χρώμα (ροδίσει) το βγάζουμε στην άκρη και μετά ρίχνουμε στο τηγάνι τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και το κρεμμύδι μόλις σοταριστουν και αυτά (ίσα -ίσα να μαραθούν για να μη χάσουν το χρώμα τους), ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα (κοτόπουλο, πιπεριές, μανιτάρια, καλαμπόκι, σάλτσα γλυκόξινη, σόγια, πελτέ, αλάτι-πιπέρι) και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου.
Για το ρύζι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε περίπου 3 (κουταλιές της σούπας) βούτυρο, το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε το ρύζι αφού πρώτα το μετράμε με μια κούπα προσθέτουμε το ανάλογο νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι ή 2 κύβους ζωμό κότας και το αφήνουμε να βράσει.
Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν δούμε να σχηματίζονται τρυπίτσες στο ρύζι τότε το κατεβάζουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο και το ρύζι τότε τα σερβίρουμε σε πιατέλα βάζοντας πρώτα το ρύζι και από πάνω το κοτόπουλα.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως Πιάτο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Κίνα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV