ΡΕΒΙΘΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. ρεβίθια
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 μεγάλο, κομμένο σε λεπτές φέτες κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι

Βάζετε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την άλλη μέρα τα στραγγίζετε, προσθέτετε την μαγειρική σόδα, ανακατεύετε και τα αφήνετε για μια ώρα.
Πλένετε κατόπιν τα ρεβιθιά πολύ καλά, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με αρκετό νερό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφαιρείτε τους αφρούς και προσθέτετε το κρεμμύδι, το αλάτι, το λάδι και το πιπέρι και αφήνετε τα ρεβίθια να σιγοβράσουν.
Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά ρίχνετε στην κατσαρόλα το αλεύρι αφού το έχετε διαλύσει στο χυμό του λεμονιού. Αφήνετε τα ρεβίθια να πάρουν μια ακόμα βράση και σερβίρετε.
Παραλλαγή: Προσθέστε στα ρεβίθια λίγο κύμινο.


Κύριο Συστατικό : Ρεβίθια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV