ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
1 1/2 κιλό μπουτάκι κατσικίσιο
λίγη ρίγανη
1/2 κούπα λάδι
χυμό 1 λεμονιού
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 κουτ. μουστάρδα
1 κουτ. κέτσαπ
1 κουτ. μπούκοβο
1/2 κουτ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αλατοπιπερώνετε το μπουτάκι και πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Το μαρινάρετε με το λάδι και το λεμόνι για 4-5 ώρες.
Το βάζετε στο ταψί μαζί με το λαδολέμονό του και το σκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 200οC για μία ώρα.
Στο μεταξύ, φτιάχνετε μια σάλτσα, αναμειγνύοντας το γιαούρτι, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το μπούκοβο και λίγο αλάτι. Ανακατεύετε καλά το μείγμα.
Ξεσκεπάζετε το αλουμινόχαρτο και περιχύνετε το μπουτάκι με το μείγμα γιαουρτιού.
Πασπαλίζετε με το κόκκινο πιπέρι και το ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη.



Κύριο Συστατικό : Μπουτάκι κατσικίσιο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV