ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

12 φύλλα ζύμης περίπου 7,5 x 10 εκ.
αλάτι και πιπέρι
450 γρ. μπεσαμέλ
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
3 κουταλιές σούπας τριμμένη παρμεζάνα
25 γρ. βουτυρο
Για τη γέμιση:
2 κουταλιές λάδι
1 κομμένο κρεμμύδι
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
250 γρ. ψιλοκομμένο κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ. σπανάκι βρασμένο και ψιλοκομμένο
40 γρ. τυρί παρμεζάνα
1 κρόκος αυγού

Αρχικά ετοιμάζουμε τις δύο σάλτσες. Η σάλτσα μπεσαμέλ γίνεται ως εξής: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Το αποσύρουμε από το μάτι και βάζουμε το γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια, αφού το ξαναβάλουμε στο μάτι, μέχρι να πήξει. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Γίνεται περίπου 600 γρ.
Η σάλτσα ντομάτας γίνεται ως εξής: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις ντομάτες με το χυμό τους, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, τον τοματοπελτέ και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι. Μισοσκεπάζουμε το φαγητό και το σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Σουρώνουμε και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αν δεν είναι αρκετά πηχτή τη βράζουμε ξεσκέπαστη για να πήξει. Προσθέτουμε τον βασιλικό.
Στη συνέχεια βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, ανακατεύοντας συχνά. Τα στραγγίζουμε καλά.
Για τη γέμιση, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τον κιμά και τον καβουρντίζουμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δένουμε το μίγμα με 2 κουταλιές μπεσαμέλ και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση σε κάθε ζυμαρικό και το τυλίγουμε σε ρολό.
Τα τοποθετούμε σε ταψί βουτυρωμένο με την ένωση από την κάτω πλευρά το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα ντομάτας και το καλύπτουμε με την μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με τυρί και βούτυρο λιωμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 200°C, φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Κύριο Συστατικό : Κανελόνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV