ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τα κρεμμύδια
100 γρ Κρεμμύδια
20 γρ Ζάχαρη
100 γρ Βαλσάμικο
5 γρ Θυμάρι
100 γρ Demi
Ελαιόλαδο
Για το συκώτι
150 γρ Συκώτι μοσχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Για τα χαρικότ
10 τεμ Φασολάκια χαρικότ
Αλάτι
100 γρ Ζωμός
20 γρ Βούτυρο
Πιπέρι
Υλικά για την πολέντα
250 γρ Πολέντα
125 γρ Κρέμα γάλακτος
375 γρ Γάλα
500 γρ Ζωμός κοτόπουλο
50 γρ Παρμεζάνα
20 γρ Θυμάρι
20 γρ Τσάιβς
20 γρ Μαϊντανός
Πιπέρι

Βήμα 1ο Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υγρά στοιχεία για την πολέντα. Ζεσταίνουμε καλά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πολέντα.
Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει και στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και την παρμεζάνα. Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα και βάζουμε στην κατάψυξη για 10-15 μέχρι να κρυώσει καλά.
Βήμα 2ο
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει καλά αλατίζουμε και ρίχνουμε τα φασολάκια. Βράζουμε (σε σημείο που να είναι τραγανά) βγάζουμε και κρυώνουμε σε νερό με πάγο.
Τα κρατάμε σε ένα ταψάκι και πριν σερβίρουμε τα ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι με τον ζωμό και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα3ο
Σωτάρουμε τα κρεμμύδια πολύ καλά και τα σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε την ζάχαρη το θυμάρι και την demi και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 4ο
Με ένα τσέρκι κόβουμε 3 κομμάτια πολέντα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατό λάδι μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε σε ένα ταψάκι με χαρτί κουζίνας.
Βήμα 5ο και σύνθεση
Αλευρώνουμε το συκώτι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσοχή μην μας στεγνώσει. Έχουμε τηγανίσει τις πολέντες, ζεσταίνουμε τα φασολάκια και τα κρεμμύδια και σερβίρουμε με την σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Συκώτι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Λ. Κουτσόπουλος


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV