ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 στήθος κοτόπουλου
50 γρ σπανάκι σοταρισμένο
λίγο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
λίγο σκόρδο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι,
Βιολογικό Τυρί Σε Φέτες Κατσικίσιο
3 κουταλιές ελαιόλαδο Χωριό
½ κούπα ζωμό λαχανικών
½ κούπα κρασί λευκό ξηρό
3 – 4 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι και λευκό πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε και ανοίγουμε το κάθε στήθος κοτόπουλου στη μέση, χωρίς να το κόψουμε. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά ρίχνουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε λίγο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι.
Σε κάθε στήθος κοτόπουλο βάζουμε μια φέτα Βιολογικό Τυρί Σε Φέτες Κατσικίσιο και 1 κουταλιά σπανάκι. Διπλώνουμε το κοτόπουλο και το πιάνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Το δένουμε με ειδικό νήμα μαγειρικής και αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Μόλις σωταριστεί το κοτόπουλο μας το βάζουμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε το κρασί και το ζωμό λαχανικών. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας και ψήνουμε στους 180ο για δέκα λεπτά.
Το γυρίζουμε και το ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά. Βγάζουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και αφαιρούμε το νήμα.
Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, ξαναζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το αλεύρι. Το ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα.
Ρίχνουμε όσο ζωμό χρειάζεστε από κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται άλλο αλάτι και ρίχνουμε πολύ λίγο λευκό πιπέρι.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV