ΣΟΛΟΜΟΣ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 φέτες φρέσκου σολομού 250 γρ. η καθεμία
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ποτήρι ζωμός ψαριού
βούτυρο
μπέικον
αλεύρι
αλάτι
Για το γαρνίρισμα
πατάτες στον ατμό
ψητές ντομάτες

Αλατίζετε και αλευρώνετε τις ροδέλες σολομού. Σε ένα τηγάνι λιώνετε βούτυρο και χοιρινό λίπος και σοτάρετε τις φέτες σολομού ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
Ραντίζετε το σολομό με το κρασί και το ζωμό ψαριού. Βάζετε το τηγάνι στο φούρνο για 4’-5’ και το βγάζετε. Καθαρίζετε την πέτσα και τα κόκκαλα του σολομού και βάζετε τις φέτες σε ένα ταψί. Βάζετε την πέτσα και τα κόκκαλα σε ένα τηγάνι και τα δένετε με το λίπος που έχει μέσα.
Τα περνάτε από σήτα και ύστερα τη σάλτσα από σουρωτήρι. Περιχύνετε τις φέτες σολομού με αυτό το μείγμα και τις συνοδεύετε με πατάτες στον ατμό και ψητές ντομάτες. Σερβίρετε το πιάτο ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Σολωμός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Σουηδία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV