ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 πακέτο ταλιατέλες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
5 φέτες μπέικον
1 φλιτζανάκι κονιάκ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. κίτρινο τυρί(γκούντα ή γραβιέρα)
200 γρ. μανιτάρια
λίγο μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
1-2 κουταλιές αγνό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Σε κατσαρολάκι ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το μπέικον.
Μόλις σοταριστούν και πιούν τα υγρά τους σβήνετε με το κονιάκ. Μόλις εξατμιστεί ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Αφού το μείγμα πάρει μια βράση,προσθέτετε και το τυρί(κομμένο σε κυβάκι ή τριμμένο) και το αφήνετε να λιώσει.
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Στο μεταξύ έχετε βράσει τις ταλιατέλες και σερβίρετε αμέσως τα ζυμαρικά περιχυμένα με την πλούσια,λαχταριστή σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Ταλιατέλες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV