ΑΡΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1½ κιλό αρνί σε μερίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φύλλο δάφνης
1 κουταλάκι αλεύρι
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό
Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο
700 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
25-30 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
2-3 κλαδάκια δενδρολίβανο
Για το πλιγούρι
1 ποτήρι πλιγούρι
100ml κρασί λευκό
2 ½ ποτήρια νερό καυτό
3-4 κουτ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά το κρέας.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε να σοταριστούν.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να καβουρδιστεί. Σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι και το δενδρολίβανο.
Σιγοβράζουμε για περίπου 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
Σε ένα σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε να σοταριστεί και αυτό.
Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό νερό ανακατεύοντας μέχρι να το απορροφήσει όλο το νερό και να βράσει το πλιγούρι.
Σερβίρουμε το αρνί γαρνίροντας με πλιγούρι και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.




Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV