ΦΙΛΕΤΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 Φιλέτα γλώσσας
2 Μελιτζάνες φρέσκιες
2 Καρότα
1 Ρέβα μακρουλή
2 Κολοκύθια
1 Σέλερυ
200 ml Ζωμό ψαριού
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 τεμ. Κρεμμυδάκια φρέσκα
200 ml Κρέμα γάλακτος
200 ml Αφρώδης οίνος
Φούντες μέντας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ψήνουμε τις μελιτζάνες σε πολύ δυνατό φούρνο για 30 λεπτά και κατόπιν αφαιρούμε την καρδιά της μελιτζάνας, χωρίς το γύρω γύρω.
Boυτάμε τα λαχανικά σε βραστό αλατισμένο νερό.
Σοτάρουμε τα αλατοπιπερωμένα φιλέτα γλώσσας και από τις δύο μεριές. Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για λίγο και σβήνουμε με τον αφρώδη οίνο.
Προσθέτουμε το ζωμό ψαριού και βράζουμε για λίγο.
Σοτάρουμε ελαφρώς το σπαγγέτι λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λίγο ζωμό.
Στο τηγάνι, που έβρασαν οι γλώσσες προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πάρουμε την επιθυμητή συμπύκνωση.
Στο πιάτο αριστερά τοποθετούμε την μελιτζάνα, παράλληλα το φιλέτο ψαριών, ελαφρώς επάνω και μετά το σπαγγέτι λαχανικών στο πλάι.



Κύριο Συστατικό : Φιλέτα γλώσσας
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV