ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες 250 γρ. η καθεμία
3 βραστά αυγά
4 σφιχτές κόκκινες ντομάτες
250 γρ. βραστές πατάτες με τη φλούδα τους
μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι

Αλατίζετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Πλένετε και κόβετε στη μέση τις ντομάτες και τις ψήνετε στο φούρνο. Ξεφλουδίζετε τα αυγά και τα κόβετε σε ροδέλες.
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε τέταρτα. Αλείφετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές με λίγο λάδι. Ζεσταίνετε στο μάξιμουμ τη σχάρα ψησίματος και ψήνετε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Τις γυρίζετε με τη σπάτουλα. Πρέπει να ξεροψηθούν απ’έξω αλλά μέσα να είναι μαλακές. Ενώ ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα βάζετε για μερικά λεπτά το κρέας σε ζεστό αλλά σβηστό φούρνο.
Σε μια φαρδιά ρηχή ξύλινη πιατέλα σερβίρετε τις ψημένες ντομάτες και τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δίπλα στις ντομάτες τοποθετείτε τις πατάτες,επίσης πασπαλισμένες με αλάτι και μαϊντανό.
Γαρνίρετε με τις ροδέλες βραστών αυγών. Ραντίζετε τα λαχανικά με λίγο λάδι.
Τέλος βγάζετε τις μπριζόλες από το φούρνο και τις τοποθετείτε δίπλα στα λαχανικά. Σερβίρετε αμέσως.

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Μπριζόλες μοσχαρίσιες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV