ΠΕΡΚΑ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΑΡΑΘΟΥ ΜΕ ΦYΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
20 ml εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο, χωρισμένο σε 2 μέρη
1 φλιτζάνι ζωμό από ψάρι, ή 200 ml ξηρό λευκό κρασί
200 ml πλήρες γάλα
200 γραμ. φυστίκια Αιγίνης (χωρίς τη φλοίδα τους και ανάλατα)
5 φύλλα βασιλικό
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, αν χρειαστεί
3 πέρκες, 800 γραμ. η κάθε μία, χωρίς την πέτσα τους και σε φιλέτα
200 γραμ. σπόροι από μάραθο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για την σάλτσα, σοτάρουμε το σκόρδο σε 10 ml ελαιόλαδο για 30 δευτερόλεπτα, και προσθέτουμε τον ζωμό ή το κρασί.
Βράζουμε για 5 λεπτά (10 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε κρασί αντί για ζωμό) και προσθέτουμε το γάλα.
Πριν πάρει βράση το γάλα, προσθέτουμε τα φυστίκια Αιγίνης. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, βγάζουμε από την φωτιά και τα χτυπάμε στο μπλέντερ για 2 λεπτά μαζί με τα φύλλα βασιλικού.
Περνάμε την σάλτσα μέσα από ένα λεπτό κόσκινο και αλατοπιπερώνουμε.
Με ένα πινέλο, αλείφουμε το ψάρι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, και το πιέζουμε από τις δύο πλευρές του, στους σπόρους του μάραθου.
Ψήνουμε το ψάρι στο γκρίλ σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά (2 λεπτά αν το ψάρι μαγειρεύεται σε αντικολλητικό τηγάνι).
Βάζουμε μία στρώση σάλτσας σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε το ψάρι από πάνω.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Πέρκα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα , Γκριλ
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολόυτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV