ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΙΠ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό Μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 παξιμάδι μουλιασμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Για το ντιπ
12 κουταλιές μαγιονέζα
6 κουταλάκια μουστάρδα
1 λεμόνι (το χυμό του)
6 κουταλιές σος ανγκλέζ
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζυμώνετε καλά τον κιμά με τα υλικά της συνταγής, τον αφήνετε 20 λεπτά στο ψυγείο για να απορροφήσει τα αρωματικά και στη συνέχεια πλάθετε κεφτέδες, δίνοντάς τους ελαφρά μακρόστενο σχήμα, σαν σουτζουκάκια.
Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο και τοποθετείτε τους κεφτέδες μέσα. Τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, ώσπου να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ βάζετε τα υλικά του ντιπ και ανακατεύετε με κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΝΤΙΠ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσιο κιμά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 25 κεφτεδάκια
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV