ΜΑΥΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. μαύρα ζυμαρικά
60 ml τυρί ρικότα, όσο το δυνατόν πιο φρέσκο
60 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρή φρέσκια καυτερή κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη
1 μικρή χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Εν τω μεταξύ, ρίχνετε τη ρικότα σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και, χρησιμοποιώντας λίγο από το βραστό νερό των ζυμαρικών, την ανακατεύετε ώστε να αποκτήσει μία ομοιόμορφη, κρεμώδη υφή.
Τη δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται. Σουρώνετε τα ζυμαρικά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέσα στο σκεύος που βράσατε τα ζυμαρικά και προσθέτετε τα ζυμαρικά μαζί με την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι.
Τα ανακατεύετε γρήγορα σε δυνατή φωτιά, ώστε να αναμιχθούν. Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε τέσσερα ζεστά βαθιά πιάτα. Τα πασπαλίζετε με ρικότα και στη συνέχεια με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.

ΜΑΥΡΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ
Κύριο Συστατικό : Μαύρα ζυμαρικά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV